מהו שרת FTP ולמה הוא מיועד?
שרת FTP הוא שרת פרוטוקול העברת קבצים המיועד לשיתוף קבצים דרך האינטרנט או רשת מחשבים מקומית.
תוכן ענינים:
-
מהו שרת FTP במילים פשוטות
-
לשם מה צריך שרת FTP?
-
איך עובד פרוטוקול FTP
-
הגדרת שרת FTP
-
כיצד להתחבר לשרת FTP
מהו שרת FTP במילים פשוטות
במילים פשוטות, שרת FTP הוא מחשב המיועד לאחסון קבצים. זה חלק מרשת מקומית או גלובלית, ועל פי כללים מסוימים, גישה מרחוק מאורגנת למבקרים שיכולים להוריד ולהעלות קבצים.
FTP הוא פרוטוקול ישן שהופיע כבר בשנת 1971. מאז, למרות שמהותו נותרה זהה, היא השתנתה משמעותית – הופיע חיבור נפרד להעברת נתונים, סיפקו פקודות בקרה רבות שלא היו שם קודם.
שרתי FTP מתאפיינים בתכונות מסוימות המבדילות אותם, למשל, משרתי אינטרנט:
- להשתמש בכל חיבור בערוץ נפרד;
- תמיכה במצבי טקסט בינאריים (בינאריים) וטקסט של העברת מידע;
- הצורך באימות משתמשים;
- היכולת לקבוע את סוגי הקבצים שיועברו.
לשם מה שרת FTP?
מהו שרת FTP ולמה הוא מיועד? מטרתו העיקרית היא העברת קבצים מרחוק. בנוסף לפעולה עיקרית זו, תוכלו למחוק קבצים מהשרת, לשנות את שמם, ליצור תיקיות.
לרוב, שרת FTP משמש ל:
- העברת תיקים אישיים בין חברים, קרובי משפחה, מכרים. למטרה זו, צור שרתי בית, המאחסנים תמונות, רצועות מוסיקה, מסמכים ועוד ועוד;
- חילופי נתונים ארגוניים – למשל, בין סניפים של חברה אחת;
- העברת תוכן אתר לשרת של חברת האירוח.
- כמובן שזו לא רשימה ממצה של יישומי שרת FTP. זהו כלי אוניברסאלי, כך שניתן להשתמש בו במצבים רבים אחרים.
איך עובד פרוטוקול FTP
שרת ftp
לשם זה יש פרוטוקול המתמקד בשליחת נתונים בצורה של קבצים באינטרנט וברשתות מחשבים מקומיות. התכונה שלו היא חיבור מרובה. ערוץ אחד ממלא את תפקיד מנהל, דרכו השרת מקבל פקודות ומחזיר תגובות (בדרך כלל דרך פורט 21). ערוצים אחרים משמשים למעשה להעברת קבצים (לרוב דרך היציאה ה -20).
ישנם שני מצבים שבהם הפרוטוקול יכול לעבוד:
פעיל. הלקוח יוזם חיבור ושולח באמצעותו כתובת IP משלו לשרת. בנוסף הלקוח שולח לשרת את מספר היציאה עליו יקבל נתונים. לאחר קבלת מידע זה, שרת ה- FTP פותח חיבור לפרמטרים שצוינו על ידי הלקוח. החיבור מאושר והעברת קבצים מתחילה.
פסיבי. משמש אם הלקוח מוגן על ידי חומת אש. במצב זה, היא אינה יכולה לקבל חיבור נכנס משרת ה- FTP. הבעיה נפתרת על ידי שליחת פקודת הבקרה של PASV לשרת. לאחר קבלתו, השרת שולח ללקוח כתובת IP משלו, כמו גם את מספר היציאה. בתורו, הלקוח, שקיבל מידע זה, מייצר בעצמו חיבור לשרת, שלאחריו נפתח חיבור והעברת הקבצים מתחילה.
שרת ftp
החלפת מידע בין השרת ללקוח באמצעות הפרוטוקול, בתורו, יכולה להתבצע גם באחד מכמה מצבים:
- סטרימינג. מידע נע בין הלקוח לשרת בזרם רציף, הפרוטוקול אינו מעבד אותו בשום דרך;
- חסום. הפרוטוקול מחלק את זרימת המידע לבלוקים (כותרת, נפח, הנתונים עצמם);
- מצב דחיסה. מידע לפני השידור דוחס על ידי אלגוריתם זה או אחר.
שרת ה- FTP משתמש באימות לקוח באמצעות ערכת שם המשתמש / סיסמה. מחשב הלקוח שולח נתונים אלה, השרת בודק אותם וכאשר נמצא התאמה הוא שולח הזמנה ללקוח. בנוסף, תוכלו לארגן גישה אנונימית לשרת – מבלי לספק שם משתמש וסיסמא.
הגדרת שרת FTP
בכדי ליצור באופן עצמאי שרת FTP, תזדקק לתוכנה ייעודית. במשרד ביתי או קטן, אפליקציות בחינם הן בסדר.
שימו לב: מיקרוסופט במערכת ההפעלה Windows שלה מאז הגירסה השביעית שלה הטמיעה את הכלי IIS – שירותי מידע באינטרנט. זה נועד לפתוח גישה לרשת לתיקיה ספציפית. הנוכחות של IIS מאפשרת לך ליצור שרת FTP פשוט מבוסס על Windows מבלי להשתמש בתוכנת צד ג '.
- פתח את לוח הבקרה הקלאסי על ידי לחיצה על Win-Q והקלד את "לוח הבקרה".
- בחר בסעיף "תוכניות ותכונות". בחלון שנפתח בחר "הפעל או השבת רכיבי Windows" בצד שמאל.
- בחלון שמופיע לפניך, מצא את תיקיית IIS והרחיב אותה. בשלב הבא הרחב את תיקיית שרת ה- FTP. סמן את התיבות שליד "הרחבת FTP" ו"שירות FTP "על ידי הפעלת הרכיבים המתאימים.
- הרחב את התיקיה כלי ניהול אתרים למטה. סמן את התיבות שליד "IIS Management Console" ו- "FTP Management Service" על ידי הפעלת הרכיבים המתאימים.
- החל את השינויים על ידי לחיצה על כפתור OK בתחתית תיבת הדו-שיח. ככל הנראה, לאחר מכן תצטרך לחכות זמן מה עד ש- Windows תמצא ותשתמש בקבצים הנדרשים. אם התהליך הושלם בהצלחה, ניתן לברך אותך – השקת את שרת ה- FTP במחשב שלך.
דרכים להגדרת שרת FTP
- פתח את לוח הבקרה הקלאסי כמתואר לעיל. מצא את הקטע "ניהול" בו, התחבר ומצא את "מנהל IIS" ברשימת הפריטים. לחץ פעמיים כדי לפתוח את פרק ההגדרות המתאים.
- הרחב את הרשימה בצד שמאל של החלון ולחץ באמצעות לחצן העכבר הימני על תיקיית האתרים. בתפריט ההקשר שמופיע, בחר בפריט "הוסף אתר FTP …".
- בתיבת הדו-שיח שמופיעה לפניך תצטרך לציין את שם שרת ה- FTP שיצרת, כמו גם את הנתיב לתיקיית הנתונים. לחץ על כפתור "הבא" כדי להמשיך לשלב הבא בתצורת השרת.
- כעת עליך להגדיר את הפרמטרים של שרת ה- FTP. שימו לב לשדה המופיע להזנת כתובת ה- IP. הזן בתוכה את אחד מאלו שיוצעו לך בצורה של רשימה. תבחר בפניכם שתי אפשרויות – להתחבר לכתובת ספציפית או לתת למכשירי לקוח גישה משופרת. במקרה האחרון, עליכם לבחור את הפריט "הכל בחינם". ודא שהיציאה הסטנדרטית לניהול שרתים מוגדרת כ 21. סמן את התיבה "הפעל אתר FTP באופן אוטומטי" אם אתה מתכוון להשתמש בשרת FTP במצב רציף.
- על ידי מעבר לחלון חדש, באפשרותך להגדיר את שיטת ההרשאה למכשירי לקוח. התבונן בקטע שכותרתו אימות. כאן תוכלו לבחור אחת משתי אפשרויות – לאפשר גישה ללקוחות רגילים (לפי שם וסיסמא) או לאפשר למשתמשים אנונימיים להשתמש בשרת. בנוסף, באותו פרק אתה יכול להגדיר זכויות משתמש מסוימות. לחץ על "סיום" לאחר סיום ההתקנה.
- השלב הבא הוא הגדרת תצורת חומת האש של מערכת ההפעלה. לשם כך, בלוח הבקרה הקלאסי, בחר את הקטע "חומת האש של Windows Defender", ובתוכו – החלק "הגדרות מתקדמות". בשלב הבא, שימו לב לפריט "כללים לחיבורים נכנסים." באמצעות לחצן העכבר הימני, הפעל את הכלל "שרת FTP (תנועת FTP נכנסת)".
- משתמשים צריכים להיות מסוגלים לגשת לשרת שיצרת. חבר אותם על ידי פתיחת החלק "ניהול" בלוח הבקרה הקלאסי. בתוכו, פתח את הפריט "ניהול מחשבים", ואז – "משתמשים מקומיים". לחץ באמצעות לחצן העכבר הימני על התיקיה "קבוצות" ואז לחץ באמצעות לחצן העכבר השמאלי על הפריט "צור קבוצה". הזן שם ותיאור קצר ולחץ על כפתור "צור".
- הוסף משתמשים ספציפיים לקבוצה שנוצרה. לחץ באמצעות לחצן העכבר הימני על התיקיה "משתמשים מקומיים", בחר "משתמש חדש" מתפריט ההקשר. הזן את שם המשתמש והסיסמה שלך.
- הרחב את תיקיית המשתמשים המקומיים על ידי לחיצה כפולה על כפתור העכבר השמאלי. מצא את המשתמש שנוצר, לחץ עליו באמצעות לחצן העכבר הימני, בחר "מאפיינים". בחלון שיופיע, פתח את הכרטיסייה "חברות בקבוצה". לחץ על כפתור הוסף והזן את שם הקבוצה שיצרת בתיבה בתחתית החלון. לחץ על כפתור אישור.
כיצד להתחבר לשרת FTP
חיבור לשרת FTP
לשם כך, הכי נוח להשתמש בתוכנות ייעודיות. כדוגמה, שקול את אפליקציית Total Commander הידועה, בעלת הפונקציונליות הדרושה לעבודה עם FTP או התוכנה המומלצת FileZilla .
פתח את פריט התפריט "רשת". בשלב הבא, מצא את הפריט "התחבר לשרת FTP". אגב, תוכלו להגיע לזה יותר קל – על ידי לחיצה על שילוב המקשים Ctrl-F.
נניח שעליך להוסיף שרת בו תבקר בפעם הראשונה. לחץ על הלחצן הוסף לשם כך. בשלב הבא תצטרך להזין את הנתונים הקשורים לשרת ולחיבור:
- כתובת השרת
- שם החיבור
- שם משתמש וסיסמא;
- סוג החיבור (כאן SSL הוא אפשרות חיבור אנונימי, TLS הוא חיבור מאובטח באמצעות פרוטוקול FTPS מאובטח).
כשאתה מתחבר לשרת, ניתן להגיע מייד לתיקיה הדרושה לך, ולעקוף את הגבוהים יותר במערכת קבצי השרת. שדה מיוחד מיועד לכך (עם זאת, אין צורך למלא אותו).
שימו לב: אם תשאירו את שדה הסיסמה ריק, Total Commander יבקש סיסמה בכל פעם שתנסו להתחבר לשרת. זה לא נוח במיוחד, אבל טוב בהרבה מבחינת האבטחה. אם תגדיר סיסמה במהלך ההגדרה הראשונית של החיבור, היישום ישמור אותה בכונן הקשיח המקומי בצורה לא מוצפנת, מה שייצור סיכונים מסוימים.
אם תגדיר נכון את כל ההגדרות, תוכל להתחבר לשרת FTP. לאחר יצירת חיבור יציב, התחל לעבוד עם קבצים שנמצאים במחשב המרוחק.
לפרטים נוספים והצעת מחיר צרו קשר במייל או בטלפון 077-4000179
סיכום מאמר מהו שרת FTP ולמה הוא מיועד?