הארגון שלך תלוי באבטחת רשת ונקודות קצה אמינה כדי להבטיח שכל הנתונים מטופלים, מאוחסנים ומוגנים כראוי. באופן כללי, תוכנית אבטחת רשת מקיפה כוללת תוכנת אנטי-וירוס, ניהול גישה, מדיניות אפס אמון וכלי אבטחת נקודות קצה, בין היתר. חומת אש נחשבת לאחד המרכיבים החשובים ביותר של תוכנית אבטחת רשת.
חומת אש היא אחד מקווי ההגנה הראשונים מפני תוכנות זדוניות והתקפות, ויש לה מגוון פונקציות המסייעות בהגנה על רשתות ונתונים. זה יכול להיות מאתגר לבחור את האפשרות הטובה ביותר עבור הסביבה שלך בהתחשב במגוון הרחב של סוגי חומת אש וכלי ניטור וניהול רשת שבהם אתה יכול להשתמש בשילוב עם חומת האש שלך. עם זאת, במיוחד אם אתה משתמש בענן עבור יישומי אחסון נתונים או אירוח, עליך לכלול חומות אש ביישומי אבטחת הרשת שלך.
מה זה חומת אש?
חומת אש היא התקן לסינון תעבורת רשת שמזהה וחוסם תנועה חריגה או זדונית ככל הנראה, תוך שהוא מאפשר לתנועה רגילה לגשת לאתר או ליישומים שלך. הוא מבסס את הסינון הזה על פרוטוקולים וכללים שנקבעו על ידי הארגון שלך, וההגנה שלו מבודדת את הרשת הפנימית שלך משאר האינטרנט. חומות אש רבות ניתנות להרחבה, והן משתמשות בתרגום כתובות רשת (NAT) כדי למפות את כתובת ה-IP הפנימית שלך לכתובת משותפת הפונה לאינטרנט.
המטרה העיקרית של חומת אש היא לפעול כקו הגנה ראשוני נגד תוקפים. למרות שהוא אינו יכול לפעול כפתרון אבטחת רשת שלם בפני עצמו, חומת האש היא מרכיב הכרחי. היכולת שלה להגיב במהירות ולסנן תעבורה זדונית הופכת אותה חיונית להפחתת הסיכון לחדירה מוצלחת, ומכיוון שמסננים פעילים גם לתעבורה יוצאת, חומת אש יכולה למנוע ממידע רגיש לצאת מהסביבה שלך.
מדוע ארגונים צריכים חומת אש?
ארגונים רבים מסכימים שגישה פרואקטיבית לאבטחה היא הרבה יותר יעילה מיישום תוכנית התאוששות לאחר שהתרחש תקרית. בדרך כלל, ההוצאות של זמן השבתה והתאוששות עולות כמעט תמיד יותר זמן ומשאבים מאשר כלי מניעה. חומות אש הן אחד מכלי המניעה הללו, ויחד עם נוהלי ניטור וניהול רשת , הן עוזרות למנוע התקפות סייבר, דליפות נתונים וגישה לא מורשית לרשת.
על ידי הגבלת תעבורה בתוך רשתות, חומות אש מגנות על משאבי רשת, נתונים ונכסים. גם אם תוקף יצליח לחדור לרשת שלך למרות פרוטוקולי האבטחה שלך, לחומת האש יש הזדמנות שנייה לסכל את המתקפה כאשר השחקן הזדוני מנסה לסנן נתונים. חומות אש יסמנו ויחסמו פעילות חריגה, ויפחיתו את הסיכון שהנתונים שלך ייגנבו או ידלפו.
למרות שחומות אש יכולות להיות יקרות, דליפת נתונים או מתקפת כופר תעלה משמעותית יותר, והפגיעה במוניטין, הירידה במכירות או התדיינות משפטית פוטנציאלית לא יעשו חסד עם הארגון שלך. על ידי הטמעת חומות אש, אתה יכול לסכל התקפות בסיסיות על הרשת שלך מבלי להתפשר על הזמן שיש לך להתמודד עם פרויקטים אחרים.
סוגי חומות אש
חומות אש חשובות ליצירת רשת מאובטחת, וישנם סוגים רבים ושונים של חומות אש עם יישומים משתנים. בדרך כלל, חומות אש מסננות מנות ומתרגמות כתובות רשת או יציאות תוך כדי עבודה עם VPNs, אך לכל סוג יש תכונות נוספות, כמו גם כמה יתרונות וחסרונות.
-
שערים ברמת האפליקציה (חומת אש פרוקסי)
חומת אש פרוקסי מתווך בין הרשת הפנימית שלך לשאר האינטרנט על ידי ניתוח תעבורה מכתובת IP ייחודית. המשמעות של כתובת IP משלה היא שחומת האש של ה-proxy יכולה למנוע משתי הרשתות ליצור קשר זו עם זו, ובידוד זה מהווה חיסרון עבור התוקפים. חומות אש פרוקסי מסוגלות לנתח בקשות ונתונים נכנסות ברמות פירוט גבוהות עקב הפעלה ברמת האפליקציה, והן חומות האש המאובטחות והפרטיות ביותר. עם זאת, לפעמים יש להם בעיות תאימות והשהייה.
-
חומות האש של הדור הבא (NGFW)
חומת אש זו עוסקת הן באיומים מסורתיים והן בתוכנות זדוניות מתקדמות יותר באמצעות סינון נוסף ומתוחכם. בנוסף ליכולות סינון חומת אש סטנדרטיות, NGFWs בודקים עומסי מנות עבור תוכנות זדוניות שניתן לזהות, והן מגיעות עם תוכנות כופר ואנטי וירוס מובנות כדי לחזק עוד יותר את האבטחה שלך. ל-NGFW יש הרבה יותר תכונות מחומת אש מסורתית, אבל הם גם דורשים יותר משאבי מערכת ויכולים להאט את המכונות.
-
חומות אש לבדיקת מנות מדינה (SPI).
חומות אש SPI בודקות את התוכן של מנות וקובעות אם הוא מתאים לתעבורה קיימת. אם לא, החבילה חסומה. האבטחה שמספקת חומות אש דינמיות של SPI היא הרבה יותר הדוקה מאשר אפשרויות סטטיות יותר, ויש יותר מידע זמין לצוותי אבטחה. עם זאת, חומות אש SPI אינן פועלות ברמת היישום, ולעתים קרובות הן יקרות ויכולות להאט את חיבורי הרשת.
חומות אש חסרות מדינה לעומת מצביות
חומות אש מתקדמות הן דינמיות ומסננות תעבורה על סמך פעילויות במהלך חיבור. סוגים אלה של חומות אש יכולים להשתמש הן בהקשר והן בחוקים מסורתיים, כך שלעתים קרובות יש פחות תוצאות שווא עבור משתמשים זדוניים, ומשתמשים לגיטימיים יכולים לגשת טוב יותר לאתר או לאפליקציה. למרות שחומות האש הללו לוכדות יותר ניואנסים ועשויות להיות גמישות יותר, המורכבות של התצורות שלהן עלולה להוביל לטעויות, ובמקום שיש טעויות, ישנן נקודות תורפה.
חברות גדולות כנראה ימצאו חומות אש מתקדמות מועילות בשל תכונות המעקב המתוחכמות ומידע החיבור הממצה שחומות האש הללו יכולות לאסוף מחבילות. גם תג המחיר הגבוה יחסית שמוצמד לחומות אש ממלכתיות אינו אוסר באותה מידה עבור ארגונים עם יותר משאבים.
לעומת זאת, חומות אש חסרות מדינה משתמשות במדדים סטטיים יותר, כגון מקור ויעד, כדי לקבוע אם התנועה היא לגיטימית. הם הרבה יותר מהירים ומנצלים פחות משאבים מאשר חומות אש מתקדמות בגלל התצורה הפשוטה יותר שלהם, מה שהופך אותם לפתרון טוב יותר עבור ארגונים התלויים במהירויות רשת מהירות במיוחד. עסקים קטנים יותר נמצאים בעמדה טובה לנצל את כמויות התעבורה הנמוכות יותר שלהם ואת המחיר הסביר של חומות אש חסרות מדינה.
חומות אש ואבטחת רשת
כדי לצמצם את משטח ההתקפה הפוטנציאלי, ארגונים יכולים להשתמש בתרגום כתובות רשת (NAT) בתוך תצורות חומת אש. NAT נועד להגביל את הנראות של כתובות IP, במיוחד אלה של שרתים ולקוחות שעשויים להכיל מידע רגיש. כתובת ה-IP הפרטית מוסתרת על ידי NAT הממפה אותה ואחרות לכתובת IP ציבורית שאינה חושפת את הרשת של הארגון שלך. על ידי שימוש ב-NAT בתצורת חומת האש שלך, אתה מפחית את הסיכון לגישה לא מורשית לרשת שלך.
במיוחד עבור ארגונים שעובדיהם עובדים מרחוק, NAT הוא כלי רב ערך להסתרת הרשת הפרטית שלך משאר האינטרנט. עם זאת, זו לא הדרך היחידה לשפר את הפרטיות. רשת פרטית וירטואלית (VPN) יוצרת חיבור רשת פרטי המאפשר למשתמשים להסתיר את כתובות ה-IP שלהם. שרתי VPN מקבלים מידע לפני המכשיר של המשתמש, ואז המידע מוצפן לפני שהוא מגיע למשתמש. ניתן להשתמש בשני כלי אבטחת הרשת הללו עם חומות אש כדי לחזק עוד יותר את האבטחה והפרטיות של הארגון שלך באינטרנט.
שימוש ב-NinjaOne לשילוב פתרונות חומת אש ואנטי וירוס
בכל אפשרות חומת אש שתבחר, עדיף לשלב אותה עם אמצעי אבטחה אחרים, כגון הגנת אנטי וירוס. שילוב האנטי וירוס NinjaOne עובד עם פתרון חומת האש של SentinalOne, וזו דרך קלה ליישם אמצעי הגנה בארגון שלך.
כדי לסיים את חבילת כלי האבטחה שלך, עליך לשקול גם שימוש ברשת פרטית וירטואלית (VPN). ככלל, רוב חומות האש המודרניות תואמות ל-VPNs, ושימוש בשניהם יחד יכול לשפר משמעותית את האבטחה והפרטיות של הארגון שלך. בסופו של דבר, חשוב שתאזן בין צורכי מהירות הרשת, גודל הארגון שלך וכמות הפרטים על התעבורה שאתה צריך לראות. על ידי התחשבות בכל הגורמים הללו, תוכל לבחור את חומת האש הטובה ביותר עבור הסביבה והאינטגרציות שלך.